Homeopathic RemediesHomeopathic Remedies, Elderb Arts, Flickr CC BY-NC-ND 2.0

Naast genezing van bestaande klachten kan klassieke homeopathie er ook voor zorgen dat het vermogen tot ‘coping’ toeneemt waardoor relaties met andere mensen verbeteren. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat klassieke homeopathie veel goedkoper is dan de reguliere gezondheidszorg.

Als je als klassiek homeopaat werkzaam bent, kan je een steentje bijdragen aan een gelukkiger wereld. In het artikel Met behulp van klassieke homeopathie draag je bij aan een betere samenleving laat homeopaat Rob Willemse zien hoe dat werkt.
 
Zoals velen wel weten is homeopathie een veilige, effectieve en comfortabele geneeswijze. Al wat nodig is, is een goede anamnese waarin het totaalplaatje van symptomen helder wordt. Als dan de juiste remedie wordt gevonden en ingenomen, treedt meestal snel verbetering op. Geen belastende en pijnlijke onderzoeken, niet levenslang medicijngebruik en nul bijwerkingen.
 
Maar er is meer. Bij een homeopathische behandeling neemt vaak niet alleen de hoofdklacht af, maar zie je ook vooruitgang op mentaal-emotioneel gebied: minder frustratie, relaxter worden, beter met tegenslagen om kunnen gaan, meer voor jezelf op kunnen komen, eindelijk initiatief kunnen nemen om een langslepend probleem op te lossen, beter slapen, stressbestendiger worden.
 
Kortom: mensen gaan opeens beter in hun vel zitten. Wat een impact heeft dat… Niet alleen op de persoon zelf, maar natuurlijk ook op de omgeving.
 

Kostenbesparing

En dan is er ook nog dit belangrijke voordeel: klassieke homeopathie kan zorgen voor een enorme kostenbesparing in de gezondheidszorg. Dat is aangetoond in verschillende onderzoeken.
 
*Uit een onderzoek dat 4 jaar lang werd gehouden en waarbij 84 patiënten werden betrokken bleek dat tussen de £12,48 en £ 703,95 (gemiddeld £60,40) bespaard werd aan medicijnen bij patiënten die homeopathisch werden behandeld. Bron: Does homeopathy reduce the cost of conventional drug prescribing?
 
*Een onderzoek van 223 patiënten in een NHS General Practice (huisartsenpraktijk in Engeland) resulteerde in 70% minder huisartsbezoeken binnen 1 jaar en 50% reductie van kosten voor medicatie. Bron: Report on NHS practice-based homoeopathy project. Analysis of effectiveness and cost of homoeopathic treatment within ad GP practice at St. Margaret’s Surgery, Bradford on Avon, Wilts. September 1996. The Society of Homeopaths. ISBN 1 901262 006. Christie EA, Ward AT.
 
*Uit een ander onderzoek blijkt dat artsen die ook homeopathie gebruiken minder reguliere medicijnen voorschrijven en dus kostenbesparend zijn. Bron: The cost and effectiveness of homœopathy: A pilot study and proposals for future research
 
Het werkt op fysiek vlak, het helpt je mentaal en emotioneel vooruit en het is ook nog eens supergoedkoop. Dan kun je met recht stellen dat homeopathie voor een mooiere wereld zorgt!
 
En daarom ben ik zo ontzettend blij dat ik 6 jaar geleden heb besloten de opleiding tot klassiek homeopaat te gaan doen en inmiddels heb afgerond zodat ook ik mijn steentje kan bijdragen.
 
***
 
Bron: Rob Willemse, OCKH Opleidingscentrum klassieke homeopathie, Met behulp van klassieke homeopathie draag je bij aan een betere samenleving