Over mij

Al heel jong was ik geïnteresseerd in gezondheid. Ik heb een tijdje geneeskunde gestudeerd maar ik vond mijn draai daar toch niet. Ook politiek, economie en geschiedenis hebben mijn belangstelling. Het grote plaatje zeg maar. Hoe is alles ingericht? Hoe zit de samenleving in elkaar? Over beide onderwerpen heb ik veel gelezen en nagedacht. Ik blijf me verbazen.

Zowel bij de gezondheidszorg als bij de maatschappij-inrichting heb ik sterk het gevoel dat de huidige staat niet optimaal is. DAT MOET BETER KUNNEN! Waarom is er bijvoorbeeld geen welvaart voor iedereen? Ik runde een website over dit onderwerp waar ik mijn visie en idealen deel. Tegelijkertijd bleef de gezondheidszorg ook trekken. Waarom zijn er zoveel chronisch zieken, waarom is er geen gezondheid voor iedereen?

Na jaren dubben besloot ik om mijn hart te volgen en een opleiding in de zogenaamde ‘alternatieve’ of complementaire geneeskunde te gaan doen. Het werd homeopathie. Prachtig mooi vak, fascinerend! Wat er allemaal mogelijk is!

Toen ik klaar was startte ik een praktijk volgens het ‘reguliere’ ‘alternatieve’ model: ik werd de homeopathisch therapeut en de cliënt kon zich melden voor een ‘behandeling’. Deze aanpak blijkt niet goed bij mij te passen. Ik word er niet gelukkig van en volgens mij de cliënt ook niet. Het is mijns inziens niet OK om afhankelijk te zijn van een ander voor zo iets belangrijks als je eigen lijf.

Mijn ideaal is dat iedereen regie heeft over haar of zijn eigen gezondheid. Weliswaar heb ik de expertise in de homeopathie maar de cliënt heeft de expertise over diens fysieke, mentale en emotionele gesteldheid. Bij mij kun je dus vooral informatie en advies krijgen en geen behandeling of therapie. Ik geef je zoveel mogelijk de benodigde kennis om ZELF aan het roer te staan en sterker en zelfverzekerder te worden over je gezondheid. Daar heb je niet alleen nu (voor je huidige klachten) maar ook de rest van je leven wat aan. En niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen. Lees alles over mijn unieke werkwijze hier.

Als mijn aanpak je aanspreekt en bij je past vraag dan het gratis kennismakingsgesprek aan. (Hier zijn m’n contactgegevens.) Tot dan!