Homeopathy helped me with depression
Homeopathy helped me with depression

Onderzoek laat zien dat homeopathie waardevol kan zijn voor mensen die kampen met depressie. Dr.J.Davidson, hoogleraar psychiatrie aan de Duke University, voerde een kleine studie uit onder volwassenen met een ernstige depressie, sociale fobie of paniekstoornis. Hij ontdekte dat bijna 60 procent van de patiënten gunstig reageerden op de homeopathische behandeling.

Een studie gepubliceerd door Oxford University Press wees uit dat geïndividualiseerde homeopathie even effectief en daarbij een stuk veiliger is dan Prozac bij de behandeling van mensen met matige of ernstige depressie.
 

Hoe het werkt

Homeopathie is een natuurlijke en geïndividualiseerde behandelwijze zonder noemenswaardige bijwerkingen. De diagnose depressie is niet het uitgangspunt bij het zoeken naar een passend homeopathisch middel maar de persoonlijke en unieke beleving en uiting van die depressie. Het kan heel goed zijn dat 5 verschillende mensen met depressie alle 5 een ander homeopathisch middel nodig hebben.
 
De homeopaat gaat een gesprek met je aan en probeert te achterhalen wat de typische kenmerken zijn. Hoe zit je in elkaar? Wat zijn de bijzonderheden? Wat is er gebeurd? Hoe uit je je (of niet)? Bij dat totaalplaatje wordt een homeopathisch middel gezocht wat -als het goed past- blokkades weg kan nemen en het zelf genezend vermogen gaat activeren. Daardoor kunnen depressieve gevoelens een stuk verlicht worden tot zelfs helemaal verdwijnen.
 

Ervaringen

Soms duurt het een paar consulten voordat het juiste middel wordt gevonden. Een beetje geduld is meestal wel noodzakelijk. Maar het kan ook gebeuren dat iemand met 1 middel heel snel geholpen is. Kijk bijvoorbeeld naar dit verhaal. Deze mevrouw heeft haar leven weer terug!
 
Vaak gaat het in stapjes zoals je hier kunt zien  Eerst verdwijnen de ergste angst gevoelens en een paar maanden later lift de
depressie. Deze mevrouw is een stuk sterker geworden, ze heeft zelfvertrouwen gekregen en is nu haar antidepressiva aan het afbouwen.
 

Homeopathische middelen bij depressie

Een paar heel bekende homeopathische middelen bij depressie zijn bijvoorbeeld: 

-Natrium Muriaticum voor relatief introverte mensen die door een periode van verdriet of teleurstelling zijn gegaan bijvoorbeeld door het verlies van een dierbare, een relatiebreuk, etc.
-Ignatia Amara heeft als voornaamste oorzaak van de klachten ook verdriet maar de persoon die dit middel nodig heeft kan het extraverter verwerken en heeft weer andere fysieke klachten en kenmerken dan Natrium Muriaticum.
-Mensen met een zeer groot verantwoordelijkheidsgevoel kunnen mogelijk Aurum Metallicum nodig hebben. Zij kunnen een depressie ontwikkelen nadat er bijvoorbeeld zakelijk het een en ander mis is gegaan.
-Mocht je depressie het gevolg zijn van een zogenaamde burn-out (een periode van grote stress) kan het zijn dat je bijvoorbeeld Kalium-phosphoricum nodig hebt.
-Staphisagria past bij mensen die hun emoties (zoals woede) niet uiten maar altijd binnen houden en als gevolg daarvan somber kunnen worden.
 
Homeopathie kent tientallen tot misschien wel honderd(en) middelen die bij je zouden kunnen passen.
 
Je kunt natuurlijk gaan surfen op het internet, video’s kijken, boeken erbij nemen en zelf op zoek gaan naar een passende homeopathische remedie voor jouw klachten.
Maar voor het beste resultaat wordt geadviseerd om een professional in te schakelen!
 
Je bent welkom bij mij in Boskoop of online. Om homeopathie voor iedereen beschikbaar en de drempel zo laag mogelijk te maken heb ik de tarieven laag gehouden. Tob niet langer. Probeer homeopathie!