Werkwijze

Mia Molenaar Homeopaat Boskoop

Mia Molenaar Homeopathie is homeopathie met eigen regie. Dat wil zeggen:
Wel de voordelen van homeopathie maar geen ’therapie’, geen ‘behandeling’.
Ik neem niks van je over. Jij blijft de baas!
De verantwoordelijkheid voor jouw gezondheid blijft altijd bij jou. Je krijgt van mij de benodigde informatie om zelf aan het roer te staan en sterker en zelfverzekerder te worden voor wat betreft je gezondheid. Er is tussendoor ruimte voor vragen, overleg en ondersteuning.
De aanpak is :

Stap 1 is het intakeformulier. Dit vul je niet alleen voor mij in maar vooral ook voor jezelf. Het is een kans om overzicht te krijgen over je gezondheid, oorzaken op te sporen, te achterhalen waarom je juist nu deze klachten/ symptomen hebt en wat er precies aan de hand is zowel fysiek als ook mentaal emotioneel.

Stap 2 is een kort kennismakingsgesprek per telefoon voor vragen, om te zien of het klikt en of ik de persoon ben die jou kan helpen. Zo ja, dan gaan we verder. Zo nee, even goede vrienden.

Stap 3 is een stukje theorie dat behulpzaam is om het homeopathie traject beter te begrijpen en er het maximale uit te kunnen halen. Zodat je zodoende de regie en jouw stuk van de verantwoordelijkheid over het traject kunt pakken. Ik stuur je 6 informatiebladen (pdf’s) die je door kunt nemen (totaal ongeveer 17 pagina’s). Het is belangrijk dat je het grondig doorleest. Als je vragen hebt, stuur me een email. Dan krijg je z.s.m. antwoord. Als je klaar bent met lezen en je vragen zijn beantwoord is het tijd voor stap 4.

Stap 4 is een gesprek live of via Zoom (=consult 1). Omdat ik je intakeformulier heb gelezen kunnen we efficiënt en effectief te werk gaan. Ik heb vervolgvragen voor je om dieper op je situatie in te gaan. Daarna ga ik aan de slag om het consult uit te werken en te analyseren. In sommige gevallen is het nodig om nog over aanvullende informatie te beschikken zoals bijv. een zo volledige mogelijke tijdlijn/ (ziekte-)geschiedenis. Ik stuur je een formulier dat je daarvoor kunt invullen. Afhankelijk van hoeveel er is gebeurd is dit meer of minder werk.

Stap 5 is een voorstel van mijn kant voor een homeopathische benadering, plan van aanpak + prognose. Als je er vragen over hebt is daar ruimte voor per email of telefoon. Zijn we akkoord laat ik het middel bij je bezorgen. Deze op jouw persoon en situatie afgestemde homeopathische basis remedie is bij de prijs inbegrepen.*)

Stap 6 is grotendeels aan jou. De bedoeling is dat je een dagboek bijhoudt voor het verloop sinds de inname. Tussendoor is er ruimte voor vragen per email en zo nodig per telefoon.

Stap 7 na plm. 5 weken hebben we een gesprek via Zoom of live waarin we je dagboek bespreken (hoe het met je is gegaan) en gaan we evalueren wat het middel heeft gedaan en of aanpassing nodig is (=vervolgconsult). Afhankelijk van de uitkomst herhalen we de stappen 5 tot en met 7 net zolang als nodig is (en jij wilt).

Stappen 1, 2 en 3 zijn gratis en vrijblijvend. Na stap 3 ontvang je van mij een factuur voor stap 4 (consult 1). Voor stap 7 krijg je de factuur voor het vervolgconsult. De tarieven vind je hier.

Let op: voor resultaat zijn minimaal 2 (liefst 3) consulten nodig. Het is dus niet mogelijk om slechts 1 consult te boeken maar altijd minimaal 2 (dwz minimaal eenmaal doorlopen van alle 7 stappen). Voor we het traject starten ga ik ervan uit dat je hiermee en met de hele werkwijze akkoord bent. Graag ook de FAQ lezen als voorbereiding op de consulten.

*)In veel gevallen zijn de basisremedies voldoende voor het traject. Soms is frequentere inname nodig of wenselijk en/of is een kuur aanbevelenswaardig. Dit is niet bij de prijs inbegrepen. Zeer regelmatig worden celzouten of soms ook kruiden geadviseerd. Dit is ook niet inbegrepen. Je krijgt van mij wel adressen waar je deze zo goedkoop mogelijk kunt aanschaffen.