Homeopathy helped me with depression

Heb je last van een pijnlijke menstruatie? Probeer dan eens homeopathie. Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen. Kom je er niet uit… roep dan de hulp van een homeopaat in!

 

Verbetert jouw menstruatie door warmte en druk, bijvoorbeeld door een warme kruik tegen je buik te duwen dan heb je goede kans dat een specifiek homeopathisch middel jou kan helpen. Het is laagdrempelig te koop als Schüsslercelzout nr. 7. Je kunt een aantal tabletjes zo onder de tong doen maar je kunt er ook een stuk of 4 oplossen in een glas heet water en daar dan telkens een slokje van nemen. Dit is de zogenoemde ‘hete 7’. Warm innemen verbetert hier de werkzaamheid!

 

Dit zelfde middel is ook te koop als homeopathische korrels van bijv. VSM of Homeoden Heel, in D30 of C30 voor een wat sterkere werking als de Schüsslerversie. Een paar korrels kun je onder de tong nemen of oplossen in een beetje water en telkens een slokje nemen.

 

Meer homeopathische middelen voor menstruatiekrampen (maar de naam ervan kan ik hier helaas niet noemen op straffe van een boete 🙁  )

 

Verbeteren jouw menstruatiekrampen door helemaal dubbel te buigen of heel hard te drukken op de buik kun je ook aan xxx denken.

 

Gaat jouw menstruatie kramp gepaard met heel veel bloedverlies waarin ook nog stolsels voorkomen en straalt de pijn uit naar de benen dan zou xxx een passend middel kunnen zijn. In dit geval zou ik wel eerst even met een homeopaat overleggen want hier kunnen ook andere middelen in aanmerking komen.

 

Gaat jouw menstruatie kramp gepaard met een juist heel karig bloedverlies en vindt de kramp vooral plaats aan het begin van de menstruatie meteen op het moment dat de vloeing begint dan is xxx 30C een optie.

 

Menstruatiekramp met PMS

 

Ook xxx is een middel wat toepasbaar is bij menstruatie krampen. Hier kun je vooral aan denken als jouw menstruatie gepaard gaat met somberheid en stemmingswisselingen, een vorm van PMS (Pre Menstrueel Syndroom). Dat wil niet zeggen dat de andere bovenstaande middelen in zo’n geval niet zouden kunnen helpen bij de krampen. Maar dit specifieke middel kan in geval dat krampen en stemmingswisselingen beide voorkomen een soort 2 in 1 middel zijn. Zowel de krampen worden verlicht als het gemoed. Hoe mooi is dat?

 

Overleg met een homeopaat is hier wel op z’n plaats want er zijn meerdere middelen die kunnen helpen bij de combinatie van pijnlijke menstruatie + emotionele strubbelingen.

 

xxx is daar een voorbeeld van. Kan ingezet worden bij de combinatie van pijnlijke menstruatie, PMS, meestal een karige menstruatie en wat heel kenmerkend is voor xxx is de veranderlijkheid op allerlei gebied: een veranderlijk gemoed, een veranderlijke menstruatiecyclus, een veranderlijke stoelgang, etc. Herken je hier iets in? Overweeg dan dit middel maar overleg wel eerst met een homeopaat.

 

Dan moet natuurlijk ook xxx genoemd worden als middel wat menstruatieklachten en PMS beide kan verlichten omdat het de hormonale balans kan reguleren. De PMS kenmerken zijn ernstige irritatie gepaard gaande met een verdrietig gevoel. Wat de algemene kenmerken betreft: vaak is er kouwelijkheid en veel trek in zoet.

 

Dit zijn een aantal voorname middelen die kunnen helpen bij menstruatiekramp, maar dit overzicht is verre van volledig. Er liggen nog veel meer mogelijke remedies op de plank. Een homeopaat kan beoordelen welke het passende middel is voor jou is.

 

Gratis kort telefonisch advies

 

Dus kijk wat je zelf kunt doen maar tob niet te lang alleen. Ik wil graag helpen. Ik zal het laagdrempelig houden: je hoeft niet meteen een consult te boeken. Je kunt een belafspraak met me maken door me een email te sturen of het contactformulier in te vullen. Dit kort telefonisch advies tot max. 1 kwartier krijg je van mij helemaal gratis.

 

Wil je van tevoren alsjeblieft goed in kaart brengen wat jouw klachten precies zijn? Bijv. warmte verbetert of juist niet, druk verbetert of juist niet, vooroverbuigen verbetert of juist niet, veel/weinig bloedverlies, regelmatige/onregelmatige cyclus, etc. Zijn er ook emotionele problemen gerelateerd aan de menstruatie (PMS)? Zijn er andere gezondheidsklachten? Etc. Het is fijn als je deze gegevens paraat hebt. 

 

Meer lezen over menstruatieklachten:Menorragie (overmatig bloedverlies) en homeopathie ; PMS, homeopathie kan je helpen! 

Disclaimer: bovenstaande tekst is informatief en is niet bedoeld als vervanging van een consult bij (huis)arts of homeopaat.